Delicious dessert

Ik maakte dit toetje afgelopen kerst en het was toen een groot succes. Midden in de zomer had ik weer zin in dit warme, zoete chocoladetoetje. Echt een aanrader!

I made this dessert last Christmas and it was a great success. In the middle of the summer, I really wanted to eat this sweet chocolate dessert again.

- 2 el suiker
- 60 gram boter
- 150 gram pure chocolade
- drie gesplitste eieren
- 50 gram poedersuiker
- vier hittebestendige bakjes

Bestrooi de binnenkant van de ingevette bakjes met suiker. Schud de overtollige suiker eruit. Smelt in een pannetje de boter met chocolade op een laag vuur. Neem de pan van het vuur als de chocola bijna is gesmolten, blijf dan roeren totdat het mengsel glanst. Roer de likeur er door en klop de eierdooiers stuk voor stuk door de chocolade. Klop in een schone kom de eiwitten stijf en klop de poedersuiker er lepel voor lepel door. Schenk de chocola op het eiwitmengsel en spatel alles luchtig door elkaar. Vul de kopjes met het mengsel en bewaar het tot gebruik in de koelkast.

Verwarm de oven op 200 Celsius, en doe de bakjes 15/20 minuten in de oven. Heerlijk met crème fraîche die is stijfgeklopt met vanillesuiker én een glaasje koffielikeur.

This entry was posted in Baking, Blessings, Cooking, Homemade. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.